Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macek si servítky nebere, schytala to Merkelová a Babiš

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Komentátor, publicista a spoluzakladatel ODS Miroslav Macek se ve svých pravidelných glosách nebrání žádnému tématu. Proto to od něj v jeden den schytal ministr financí Andrej Babiš i německá kancléřka Angela Merkelová.

V první glose vytáhl Macek čtyři citace, z nichž tři náleží právě Babišovi:"Babiš je nevěrohodný, protože nedodržel podepsanou dohodu při privatizaci Unipetrolu." ( Zeman, listopad 2011)"Miloš Zeman je pro mě nejhorší volba, protože představuje éru, od které jsme se chtěli s odchodem V. Klause odtrhnout." (Babiš, leden 2013)"Prezident Zeman je výrazný a je určitě lepší prezident než Klaus." (Babiš, prosinec 2015)"Dovedu si představit na postu premiéra řadu lidí, včetně Babiše. Já k němu nemám žádné dramatické výhrady." ( Zeman, březen 2015)

"Když se ruka k ruce vine..." dodal Macek.

"Má někdo nějaké vysvětlení pro to, že stát chce nadále vlastnit hotel Thermal a vrazit do něj z našich kapes miliardu? Tedy mimo to, že se na tom někteří pěkně napakují?" glosuje komentátor.

"Co uděláte, když vás šéf zpravodajské služby neustále bombarduje znepokojivými zprávami o islámských teroristech mezi „uprchlíky"? Ano, správně, vyhodíte ho. Viz Merkelová..." uvedl na svém webu.

Přidal i skvělý postřeh Benjamina Kurase: "Lidé, kteří přicházejí přizpůsobit se, jsou imigranti. Lidé, kteří přicházejí a požadují, aby prostředí bylo přizpůsobeno jim, jsou kolonisté."

"Neúcta ke vzdělaným lidem je strašně nebezpečná věc. (Tomáš Halík, teolog a filosof) Intelektuálové by si měli stále připomínat, že jsou to obyčejní pracující, kdo je živí. Měli by se k nim chovat s odpovídající úctou a vděčností. (Petr Hampl, sociolog)," cituje Macek.

Témata:  Miroslav Macek

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy