Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bizarní show české diplomacie? Zaorálek je do mě zamilovaný, proto vyhodil mého manžela, tvrdí členka ČSSD. A ministr jí to vrací

Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo zahraničních věcí
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha/Ženeva – Jak jsme vás již informovali, český velvyslanec ve Švýcarsku a Lichtenštejnsku Karel Borůvka se musí do konce dubna předčasně vrátit do České republiky. Problémy mu způsobila jeho manželka Alena, která na twitteru údajně zveřejňovala velmi nevhodné příspěvky. Žena kvůli tomu drsně zaútočila na ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) a ten si to nenechal líbit.

Alena Borůvková, která je stejně jako její manžel a Zaorálek členkou ČSSD, loni v květnu opustila českou diplomacii. Za posledních několik desítek hodin na twitteru napsala více než stovku velmi rozzlobených komentářů. „Od ledna t.r. jsem dle dohody s ministrem nebyla na sítích. Zde jsem až od včerejška. Odvolání, bezdůvodné. Média ovšem důvod najít musí,“ napsala například.

Dle mého střízlivého názoru má Zaorálek slíbené místo premiéra, ale musí do mlátičky ještě narvat několik desítek "nepohodlných". @mzvcr

— Alena Borůvková (@AlenaAlboruvka) 31. března 2017

Zmínila se také o důvodu, proč podle ní celé kauza vypukla. „Dle mého střízlivého názoru má Zaorálek slíbené místo premiéra, ale musí do mlátičky ještě narvat několik desítek "nepohodlných",“ uvedla.

Te člověk jen lže, manipuluje a vydirá lidi, kteří se nemohou bránit. NO to Zaorálek. skončila jsem z něj na Cipralexu. https://t.co/maI7TJzXWs

— Alena Borůvková (@AlenaAlboruvka) 31. března 2017

„Pan Zaorálek si navymýšlel tisíce protiprávních sankcí vůči mé osobě. Proč? Zastala jsem se politického vězně v RF,“ popisuje kauzu ze svého úhlu Borůvková.

Ostře napadla také přímo Zaorálka. „Může někdo vyhodit manžela, protože je do jeho ženy ministr bezvýchodně zamilován? Já to tuším, Luboši, ale toto cesta NENÍ,“ uvedla na sociálních sítích. „Muž, který se bojí mozku podřízené, by nikdy neměl být ministrem zahraničí. Je to za mnou. 3 roky čekání, kdy mu rupne v bedně,“ dodala. „Nemám Tě ráda, nesnáším lidi kolem tebe a myslím, že jsi profesně a zejména lidsky zcela SELHAL. Go to the Hell, Minister.“

Může někdo vyhodit manžela, protože je do jeho ženy ministr bezvýchodně zamilován? Já to tuším, Luboši, ale toto cesta NENÍ. @ZaoralekL

— Alena Borůvková (@AlenaAlboruvka) 30. března 2017

„Ke kauze Borůvky: Manželka velvyslance není zcela soukromou osobou. Spolu s ním reprezentuje ČR.I ona je v podstatě součástí diplomatického sboru (je na diplom.listině). Navíc na ni velvyslanec pobírá příspěvek k platu. My musíme dbát na to, jak se chovají ti, kteří reprezentují ČR,“ vysvětluje Zaorálek prostřednictvím Twitteru.

Lidí v ČR je mi líto. Já sama hladem neumřu, ale na 30 procentech obyvatelstva se přiživují GAUNEŘI.

— Alena Borůvková (@AlenaAlboruvka) 31. března 2017

„Je naprosto nepřípustné, aby někdo v podobné pozici dlouhodobě v mailech, sms či na sociálních sítích útočil nejen na zaměstnance ministerstva, ale i na řadu dalších osob ve veřejném prostoru - novináře,úředníky apod. Řada z nich se na mě obracela, abych situaci řešil. Během posledního roku jsem se s Borůvkou několikrát setkal a snažil se mu vysvětlit, že situace je vážná a že je třeba, aby hlavně on sám začal jednat,“ uvádí šéf české diplomacie.

Nic se prý ale nestalo a problémy pokračovaly dál. „Ostatně jen tweety ženy p. velvyslance za poslední 2 dny mluví samy za sebe. Podstatné je, aby ambasáda České republiky ve Švýcarsku řádně fungovala pro naše ministerstvo i občany ČR. A to bude zajištěno,“ dodal.

Témata:  Alena Borůvková Lubomír Zaorálek Ministerstvo zahraničních věcí České republiky

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy