Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konec Konvičkova Bloku proti islámu. Co bude dál?

Prvomájová demonstrace Bloku proti islámu na Letné (1. května 2016)
Prvomájová demonstrace Bloku proti islámu na Letné (1. května 2016)
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Hnutí Blok proti islámu postupně končí. Tvrdí to MF Dnes s tím, že lídr Martin Konvička plánuje založit novou stranu, se kterou chce bojovat v nadcházejících volbách.

Podle deníku by se nová strana měla podobat německé Alternativě pro Německo (AfD). Diskutuje se prý o podobném názvu, a sice Alternativa pro Česko (APČ).

"Cílem této občansky liberální platformy bude dát tuhle zemi do pořádku. Blok proti islámu je zájmový spolek, který chtěl kandidovat na kandidátce Úsvitu. Ten nyní nahradí právě nová strana," řekl deníku Konvička.

Dobrým modelem je prý například Alternativa pro Německo. "Informace o přímé spolupráci v této chvíli nechci ještě komentovat. Nicméně AfD je vlastenecká strana, protiimigrační a protiislamizační a nesporný je i její ekonomický liberalismus. Strana působí kultivovaně a dokáže oslovit i občany středních a vyšších tříd," řekl deníku ideolog Bloku proti islámu Petr Hampl.

Vyjednávání o zahraniční spolupráci už prý začalo. Bližší informace ale zatím nejsou známy a neznají je ani členové strany. Ti by se měli více dozvědět na sněmu strany na konci května.

Témata:  Blok proti islámu Martin Konvička

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy