Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

TOP 09 vsází na mládí. Představila svou oficiální mládežnickou organizaci TOP tým

TOP 09 má nové logo
TOP 09 má nové logo
Foto: TOP 09

Praha - Jako celostátní platforma sdružující mladé lidi se zájmem o politiku a konzervativně-liberální hodnoty chce působit spolek TOP tým, který vznikl jako oficiální mládežnická organizace TOP 09. Její předseda Jan Kavalírek dnes novinářům řekl, že cílem sdružení je oslovovat mladé, sdružovat je a propojovat. Celostátní strukturu a vedení spolek získal na sobotním sněmu. Nyní má 120 členů. Už dříve TOP tým pomáhal straně ve volební kampani.

Jako sdružení dobrovolníků pomáhal TOP tým při volbách v roce 2013 v Praze, vznikl o dva roky dříve. "Předvolební kampaně se aktivně zúčastnilo téměř čtyřicet členů našeho sdružení, kteří byli k dispozici všude tam, kde je bylo zrovna potřeba," uvedl tehdy ke spolupráci s pražskou organizací TOP 09 Kavalírek z pozice předsedy občanského sdružení.

Nyní fungují krajské organizace v pěti regionech, v dalších mají vzniknout. Dohodu o spolupráci dnes Kavalírek podepsal s předsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem.

TOP 09 jde do sněmovních voleb bez dosavadního partnera STAN. Nedávno změnila logo, zařadila do něj motiv motýlka, jakého nosí její čestný předseda Karel Schwarzenberg.

Program pro volby by strana chtěla představit v první polovině května, vycházet bude z dříve představeného programového dokumentu Vize 2030. Ve stejné době jako definitivní verzi programu by TOP 09 chtěla schválit i lídry krajských kandidátek pro podzimní volby.

Témata:  TOP 09

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy