Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Komentátor Petránek hlásá: Turecko zrazuje NATO, ošetřuje teroristy IS

Islámský stát (ISIS)
Islámský stát (ISIS)
Foto: Wikimedia Commons

Praha - Turecko zrazuje NATO a jeho členství je třeba rázně revidovat. Tvrdí to známý komentátor Jan Petránek s tím, že jediným řešením je dohoda světových velmocí.

"Jediným řešením je, aby se dohodly velmoci, tedy USA a Rusko. Už se to děje. Prezidenti Barack Obama a Vladimir Putin si velmi často telefonují a domlouvají strategii," řekl Českému rozhlasu s tím, že zřejmě opravdu chtějí válku v Sýrii skončit. 

Podle něj to na severu začíná hořet naplno. "Potvrdili to ministři obrany právě na moskevské konferenci," uvedl s tím, že z úst ministrů obrany celé Asie slyšel šokující informace, podle kterých se v Turecku léčí zranění teroristé Islámského státu.

Turecko tak podle komentátora zrazuje NATO. "A já se ptám, proč se nikdo, ani naše delegace v NATO, neptá, jestli není na čase revidovat členství Turecka? Vždyť vlastně tento konflikt podporuje?" uvedl s tím, že země prý dokonce spolupracuje se Saúdskou Arábií.

Sama Arábie prý dokonce cvičí kolem 2500 džihádistů, kteří by se měli zapojit do bojů v Sýrii. Nejdůležitější proto prý je, aby se NATO přestalo kočkovat s Moskvou a sedlo si konečně k jednomu stolu. 

Témata:  Islámský stát Turecko NATO (Severoatlantická aliance)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy