Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kandidátku ČSSD ve Středočeském kraji povede Jan Hamáček

Dragoon Ride kempuje v Praze: Jan Hamáček /ČSSD/ (31.3.2014)
Dragoon Ride kempuje v Praze: Jan Hamáček /ČSSD/ (31.3.2014)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Lídrem říjnových parlamentních voleb středočeské ČSSD bude předseda buňky a šéf Poslanecké sněmovny Jan Hamáček. Rozhodl o tom dnes krajský výkonný výbor strany. Hamáček vedl ČSSD ve Středočeském kraji již v minulých volbách do sněmovny.

Dvojkou na kandidátce bude ministryně školství Kateřina Valachová. Na třetí místo je navržen poslanec a vlašimský ekolog Václav Zemek. Pro kandidátku hlasovalo 77 procent přítomných členů. O konečné podobě kandidátky rozhodnou v květnu všichni členové středočeské ČSSD, uvedl mluvčí ČSSD Mikuláš Klang v tiskové zprávě.

Hamáček se domnívá, že kandidátka je silná a vyvážená. „Naši kandidáti jsou ve svých oblastech zkušenými osobnostmi. Kampaň si odpracujeme s plným nasazením s cílem volby v kraji vyhrát," uvedl.

Ve Středočeském kraji se při sněmovních volbách v roce 2013 umístila ČSSD s 18,44 procenta druhá za vítězným ANO, které získalo 20,07 procenta.

Kandidátku středočeské ODS povede její předseda, krajský radní pro školství a poslanec Jan Skopeček. TOP 09 ve středních Čechách povede předseda strany Miroslav Kalousek. Komunisté za jedničku určili poslance Stanislava Grospiče a piráti celostátního lídra Ivana Bartoše. Kandidátku STAN a lidovců povede první místopředseda STAN a náměstek středočeské hejtmanky Vít Rakušan.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Jan Hamáček Středočeský kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy