Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči zasahují na Přerovsku, hoří tam lesní porost

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Přerov – Hasiči na Přerovsku bojují s rozsáhlým požárem. V Nejdku, části Bělotína oheň zasáhl rozsáhlou plochu lesního porostu.

Na místě zasahuje šest jednotek hasičů. Podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka hoří na ploše o rozloze sto krát 150 metrů. Výše škody zatím není známa.

Hořet začalo kolem 14:30, na místo dorazily jednotky z celého okolí. „Požár se do dojezdu jednotek výrazněji rozšířil i do míst těžce přístupných pro zasahující techniku, ale i hasiče samotné," uvedl mluvčí hasičů. Hasiči už podle něj mají situaci pod kontrolou, postupně ho dohašují a požářiště důkladně prolévají vodou

Vodou jsou hasiči zásobováni kyvadlově z nedalekého vodního zdroje a částečně přímo z místního potoka. Co bylo příčinou vzniku požáru, se zatím zjišťuje, doplnil Hošák.

Témata:  hasiči požáry

Aktuálně se děje

10:06

Srbsko se vzdává Ruska. Přibližuje se k NATO

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy