Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslanec Stupčuk bude stíhán policií. Co provedl?

Štěpán Stupčuk /ČSSD/, místostarosta Prahy 6
Štěpán Stupčuk /ČSSD/, místostarosta Prahy 6
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Dnešní deník Právo informuje o tom, že poslance ČSSD chce stíhat policie. Podle deníku stíhání zřejmě souvisí s únorovou dopravní nehodou poslancova vozu na dálnici D7.

Žádost o vydání dorazila do Sněmovny ve čtvrtek, informuje dnešní Právo. Stupčuk Právu potvrdil, že má být obviněn z obecného ohrožení pod vlivem návykové látky. Imunitu prý využít nechce.

Původně poslanec tvrdil, že auto neřídil, pak odmítl zkoušku na alkohol. Ačkoli se našli svědci, kteří poslance viděli sedět za volantem, dokud Sněmovna Stupčuka nezbaví imunity, nemají jejich tvrzení téměř žádnou váhu.

Policie už požádala o jeho vydání, informaci potvrdil i šéf Poslanecké sněmovny Jan Hamáček (ČSSD). „Bezprostředně jsem informoval paní předsedkyni mandátového a imunitního výboru Němcovou(ODS) a v pátek jsem jí žádost postoupil," dodal.

Výbor by měl žádost projednat během několika týdnů, sám Stupčuk chce, aby byl tento proces co nejkratší. Právu poslanec řekl, že není obeznámený ani ze spisem, ani s žádostí. „Ale vnímám to jako svůj osobní problém a udělám vše, aby ta věc byla co nejdříve vyřešena. Ta věc nemá žádnou politickou souvislost. Nevidím důvod pro uplatnění institutu imunity," řekl deníku.

Bylo mu prý však řečeno, že by se v jeho případě mělo jednat o  trestný čin obecného ohrožení pod vlivem návykové látky. Policie detaily nesdělila, prostřednictvím mluvčí pouze uvedla, že bylo prověřování z její strany ukončeno a že byla zaslána žádost o vydání poslance.

Témata:  Štěpán Stupčuk Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy