Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Český herec ostře o Zemanovi: Chce Czechii, ale fakticky z České republiky dělá Czechiastán

Jan Hrušínský
Jan Hrušínský
Foto: Korzo

Praha - Herec, divadelní ředitel a člen slavné herecké rodiny Jan Hrušínský se ostře vyjádřil na účet prezidenta Miloše Zemana. Na sociálních sítích se do něj pustil nejen kvůli jeho příklonu k Číně a Rusku, ale také kvůli dalším incidentům, které se v poslední době staly.

Hrušínský před několika dny na svém profilu na Facebooku kritizoval hlavu státu. „Zeman na nás ze své lahve vypustil džina fašismu a extrémismu," tvrdí známý herec. A své tvrzení se pokouší dokázat na konkrétních případech.

„Hákové kříže na oknech pražské kavárny, na stěnách v metru, štvaní proti západu a obracení země k Rusku a k Číně, zesměšňování svobody projevu, vyvolávání nenávisti proti lidem jiné víry, opevňování Hradu před lidmi, údajné zneužívání Policie ČR, zakazování dětem zpívat v blízkosti Hradu českou hymnu (kterou mluvčí prezidenta nezná zpaměti), vytváření atmosféry strachu, skandály doma i za hranicemi," vyjmenovává údajné prohřešky Zemana a Hradu.

Hrušínský se domnívá, že kvůli tomu všemu směřuje země někam, kam by jít neměla. „Chce Czechii, ale fakticky z České republiky dělá CZECHIASTÁN. Nestačilo by to už? Nemohly by se demokratické strany konečně domluvit na dodržování platných zákonů v naší zemi?" apeluje na politiky herec.

Témata:  Miloš Zeman Jan Hrušínský ml.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy