Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Inspektoři objevili pochybení: Obchody měly na Velikonoční pondělí otevřeno nelegálně

Nákupy a obchodní řetězce, ilustrační fotografie
Nákupy a obchodní řetězce, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Česká obchodní inspekce (ČOI) zjistila během kontrol obchodů na Velikonoční pondělí tři pochybení. Větší prodejny byly otevřeny v rozporu se zákonem o prodejní době.

Šlo o obchod s použitými náhradními díly v Českých Budějovicích a dvě provozovny na tržnici ve Studánkách. ČOI to uvedla v tiskové zprávě. Celkem inspektoři provedli v pondělí 279 kontrol obchodů.

"Ve všech třech případech se jednalo o kontroly na základě podnětů spotřebitelů. S těmito třemi prodejci povede ČOI správní řízení, ve kterém se bude rozhodovat také o výši pokuty," uvedl mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Výše sankce může dosáhnout až jednoho milionu korun, v případě opakovaného porušení až pět milionů.

Obchody musí podle nové legislativy zavřít na Nový rok, Velikonoční pondělí, 8. května, 28. září, 28. října, 25. a 26. prosince. Na Štědrý den mohou mít otevřeno do 12:00.

Témata:  ČOI (Česká obchodní inspekce) obchody Velikonoce

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy