Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Český pes pomáhal na hranici v Makedonii, málem u toho přišel o život

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Hodně nepříjemný zážitek si ze své mise v Makedonii odnesl služební pes Adebayor. Toho minulou středu poblíž obce Davidovo uštknul jedovatý had. Díky včasné péči veterinářů pejsek přežil.

Vojenský speciál, který v pátek převážel skupinu českých policistů na řecký ostrov Lesbos, při letu zpět krátce přistál ve Skopje a Adeho s jeho psovodem převezl do Prahy. Odtud se Ade přesunul do vojenského veterinárního zařízení v Hlučíně, kde má zajištěnu špičkovou veterinární péči.

Zraněného pejska v jeho dočasném domově navštívil i policejní prezident Tomáš Tuhý. Přijel se osobně přesvědčit o Adeho zdravotním stavu, kterou mu poskytují armádní veterináři.

"Policejní kynologie je velmi důležitou součástí policejní práce a nasazení služebních psů v zahraničí se velmi osvědčilo. Věřím, že se Ade již brzy plně zotaví a vrátí se do služby. Veterinárním lékařům jsem osobně poděkoval za nadstandardní péči, kterou našemu svěřenci poskytují," uvedl policejní prezident.

Témata:  Policie ČR psi Makedonie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy