Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté ve středu měřili rychlost, zjistili 2500 přestupků

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Při netradičním měření rychlosti v rámci středeční akce Speed Marathon zjistili policisté na tisícovce míst přes 2500 přestupků.

Osm řidičů řídilo pod vlivem návykových látek, 21 pod vlivem alkoholu, uvedla dnes policejní mluvčí Eva Kropáčová. Lokality, kde policisté dohlíželi na dodržování rychlosti, vybrali v únoru lidé na internetu.

Dodržování rychlostních limitů kontrolovalo více než 900 policistů. Více než 2000 přestupků policisté podle mluvčí vyřešili na místě, zbylé předali do správního řízení.

Na mapě Speed Marathonu se během února sešly tipy na 10.796 míst, která lidé považují za riziková a vhodná ke kontrole rychlosti.

"Policisté označená místa a lokality vyhodnotili a na základě předem určených kritérií vybrali 1047 míst, kde ve středu dohlíželi a kontrolovali dodržování rychlostních limitů," uvedla Kropáčová.

Témata:  Policie ČR doprava řidiči

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy