Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalouskův exnáměstek Zídek potrestán soudem

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Soud potrestal za porušení povinností při správě cizího majetku devítiměsíční podmínkou a povinností uhradit více než milionovou škodu exnáměstka ministra financí Tomáše Zídka.

Viní ho z toho, že zadal dva zbytečné posudky, zda má poslechnout verdikt Ústavního soudu a začít rušit povolení na výherní automaty. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Ústavní soud před třemi lety rozhodl, že obce mají právo na svém území regulovat hazard, a ministerstvo tak musí začít rušit povolení, která jsou v rozporu s vyhláškami jednotlivých obcí. Zídek si poté zadal dva posudky, jak má postupovat. A zaplatil za ně 1,46 milionu korun.

"Ty analýzy neřekly nic jiného než to, že se má respektovat nález Ústavního soudu. A za to bylo vynaloženo skoro 1,5 milionu," uvedla soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Šárka Šantorová. Udělila mu devítiměsíční podmínku se zkušební dobou 18 měsíců a přikázala mu i uhradit způsobenou škodu, a navíc i stotisícový peněžitý trest.

Témata:  Tomáš Zídek soudy

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy