reklama

Bez proudu byly celý den hlavně lokality v okolí lipenské přehrady. Distribuční společnost E.ON poruchy neustále odstraňuje. Místa bez proudu, která jsou trvale obyvatelná, možná budou opět odebírat elektřinu ještě během dneška, informoval mluvčí společnosti E.ON Vladimír Vácha.

V tuto chvíli tak bez energie zůstávají především odběratelé v obci Světlík na Českokrumlovsku. Distribuční společnost E.ON věří, že do sobotního rána budou všechna obytná místa opět připojena k elektřině. "Bez dodávek by tak v sobotu měla zůstat pouze místa rekreačních lokalit nebo ještě jiná místa, která však nejsou trvale využívaná," oznámil mluvčí.

Na Prachaticku, Českokrumlovsku a jihu Českobudějovicka byla některé komunikace neprůjezdné kvůli popadaným stromům a sněhu na vozovce. „Upozorňujeme řidiče, aby nadále dbali zvýšené opatrnosti při jízdě jihočeským kraje," uvedl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na některých železničních tratích kvůli popadaným stromům nejezdí osobní vlaky. Hasiči měli od půlnoci jen během téměř 200 výjezdů, řekla ČTK mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.