Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Situace v Celní správě je neuspokojivá, stěžují si odboráři

Ministerstvo financí
Ministerstvo financí
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha – Šéf Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula dnes na sociálních sítích uvedl, že odboráři nejsou spokojeni se situací v Celní správě.

Odboráři kritizují restrukturalizaci, která podle nich nemá jasný cíl, nelíbí se jim ani zásahy do systému odměňování a nejistotu ohledně další budoucnosti správy.

Velká nespokojenost zaměstnanců Celní správy. ČMKOS @odbory bude chtít jednat s MF ČR a najít řešení pic.twitter.com/P97SCJnRjg

— Josef Stredula (@JStredula) 4. května 2016

 

Středula se podle zveřejněné zprávy zúčastnil jednání společně s předsedou Odborového svazu státních orgánů a organizací Pavlem Bednářem se dohodli, že budou co nejdříve kontaktovat ministerstvo financí s cílem jednat o současné vážné situaci.

Celní správa, která je bezpečnostním sborem, spadá pod ministerstvo financí a tvoří ji Generální ředitelství cel, 14 krajských celních úřadů, včetně jejich územních pracovišť, a Celní úřad Praha Ruzyně. Podle poslední výroční zprávy z roku 2014 má celní správa přes 5700 zaměstnanců (tzv. systematizovaných míst), z toho téměř 4300 celníků a necelých 1500 civilních zaměstnanců.

Témata:  Josef Středula Ministerstvo financí České republiky celníci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy