Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve vsetínské poště museli zasahovat hasiči, z balíku unikala chemikálie

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Vsetín - V depu České pošty v ulici Bobrky ve Vsetíně dnes z poškozeného balíku pro laboratoř základní školy unikla chemikálie. Zaměstnanci museli kvůli zásahu před budovu depa.

Jeden ze zaměstnanců pošty si stěžoval, že ho pálí oči. Byl převezen na oční oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Událost byla hlášena krátce před 5:00 s tím, že z poškozeného balíku uniká kyselina a kouří se z něj. Hasiči na místo vyrazili i s chemickým vozem. "Zjistili, že v poškozeném balíku délky 50 centimetrů a šířky 30 centimetrů jsou menší obaly s hydroxidem sodným. Dále zjistili, že chemikálií je poškozen i další balík," popsal událost Roman Žemlička z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Podle Žemličky bylo obsahem balíku aktivní uhlí, Čugajevovo činidlo, karbid vápníku, hydroxid sodný, hydroxid vápenatý a dva litry kyseliny chlorovodíkové.

Hasiči obě poškozené zásilky uložili do igelitových pytlů. Poté zasypali uniklou chemikálii sorbentem a prostory vyvětrali přirozeně otvory v obvodových konstrukcích.

Témata:  Česká pošta chemikálie hasiči

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 21:53

Hamás kritizuje americkou pomoc Izraeli, prý porušuje právo

Palestinské teroristické hnutí Hamás odsoudilo novou americkou vojenskou pomoc Izraeli, kterou v sobotu schválila Sněmovna reprezentantů. Uvolněné prostředky mají jít zejména na posílení izraelské protivzdušné obrany, která v dubnu čelila také íránskému útoku. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy