Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nový ministr školství? Sobotka bude nástupce Valachové vybírat ze dvou až tří jmen

Kateřina Valachová, ministryně školství s Bohuslavem Sobotkou /ČSSD/
Kateřina Valachová, ministryně školství s Bohuslavem Sobotkou /ČSSD/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se chce do konce května sejít s kandidáty na funkci ministra školství. Jako o možném nástupci Kateřiny Valachové (ČSSD) média spekulují především o jejím dosavadním náměstkovi Stanislavu Štechovi.

"Premiér se chce do konce května sejít s potenciálními kandidáty na nového ministra školství. Vybírat bude zřejmě ze dvou až tří kandidátů," uvedl na twitteru mluvčí vlády Martin Ayrer.Ayrer.

Sobotka dnes během návštěvy v Lucembursku řekl pouze to, že nového ministra školství bude vybírat v příštích dnech a týdnech.

Ministerstvo vedla Valachová od června 2015, v úterý však oznámila rezignaci v souvislosti s kauzou kolem dotací pro Fotbalovou asociaci ČR.

Podle šéfa hnutí ANO a vicepremiéra Anderje Babiše rezignovala Valachová proto, aby se nemluvilo o tom, že pravděpodobnou korupci na ministerstvu školství řídil sociální demokrat Karel Březina. Ten byl v kauze vyslýchán, ale není mezi obviněnými.

Témata:  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky Bohuslav Sobotka Kateřina Valachová

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy