reklama

Fotografie jihomoravského hejtmana Haška s ruskými motorkáři známými jako Noční vlci byla předmětem středečního pořadu Události, komentáře. "Já jsem se poklonil obětí padlých vojáků Sovětského svazu, kteří padli za svobodu Čekoslovenska, ze svobodu českého a slovenského národa," uvedl v televizi Hašek. Dodal, že lidé, kteří do Čech přijeli, "mají pasy a pohraniční kontroly je vpustily do Schengenského prostoru, narozdíl od uprchlíků, které pozvala Merkelová."

Moderátor ale upozornil právě na sankční seznam USA, což Haška pobouřilo: "Pane redaktore, jste Česká televize, ne tiskový orgán americké vlády. Vy lžete divákům. To byli lidé, kteří byli vpuštěni do Schengenského prostoru," naštval se Hašek. To si ale moderátor nenechal líbit: "Vyprošuji si, abyste mi říkal, že lžu," odvětil. 

Hašek včerejší vystoupení nenechal bez odezvy. "Dnes v poledne se pokloním v Kroměříži památce velitele československé vojenské jednotky v SSSR a československého prezidenta arm.gen.Ludvíka Svobody. ČT navzdory opět nebudu zkoumat,zda přítomní nejsou na sankčním seznamu americké či jiné vlády a nepředstavují bezpečnostní riziko např.pro USA a Kavčí hory," napsal posměšně na sociální síti.

Následně sdílel fotomontáž, na níž "nepřátelé Michala Haška udělali z Jana Kratochvila, majitele Muzea exilu, antikomunisty, veřejně známého člověka, Rusa, jen aby ublížili hejtmanovi." K příspěvku připsal: "Toto je vrchol debility a ukázka absolutní mediální manipulace ..."