Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vladimír Růžička zaplatil peněžitý trest 400 tisíc korun, do vězení proto nemusí

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - Vladimír Růžička zaplatil peněžitý trest 400 tisíc korun. Pokud by částku neuhradil, musel by na 16 měsíců do vězení. Současnému kouči extraligového Chomutova hrozilo až pět let za mřížemi, kvůli kauze opustil funkci reprezentačního trenéra

"Na základě provedené lustrace vám sděluji, že peněžitý trest byl zaplacen," citoval Radiožurnál soudkyni Obvodního soudu pro Prahu 10 Libuši Jungovou.

Podle soudu převzal Růžička na jaře 2012 a poté v květnu 2013 sponzorský dar od podnikatele Miroslava Palaščáka, a to pokaždé 250.000 korun. Peníze úmyslně nepředal klubu a nakládal s nimi jako s vlastními. Na Palaščákovu výslovnou žádost je vrátil až v listopadu 2014, kdy už ve Slavii nepůsobil, a to ze soukromého účtu své manželky.

Růžička vinu odmítal, už dříve ale připustil, že peníze od Palaščáka přijal. Do účetnictví klubu se ale podle něj částka nedostala proto, že k ní měl podnikatel ještě dodat potřebné dokumenty, což neučinil.

Policie v souvislosti s případem prověřovala také podezření, že někdejší hokejista chtěl během svého působení v pražské Slavii úplatky od některých rodičů, aby jejich děti mohly hrát hokej. Důkazy se ale nenašly.

Témata:  Vladimír Růžička sport soudy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy