reklama

Mluvčí vlády Martin Ayrer ČTK řekl, že důvody k odmítnutí návrhu hnutí ANO, aby se Schillerová stala nástupkyní Andreje Babiše (ANO) v čele ministerstva financí, sdělil premiér už v pondělí.

Rozsáhlou kauzou úniků z policejních spisů se zabývá Vrchní státní zastupitelství v Olomouci ve spolupráci s Národní protidrogovou centrálou. Mezi obviněnými je podle ČT i majitel investiční skupiny DRFG David Rusňák, který podniká v nemovitostech, telekomunikacích či teplárenství. Podle informací ČTK jde o zetě Schillerové.

"Důvody pro odmítnutí paní Schillerové premiér veřejně sdělil," uvedl Ayrer. Sobotka v pondělí uvedl, že Schillerová nese odpovědnost za pomalý přístup ke kontrolám firem, které vydaly jednokorunové dluhopisy. Právě kauza kolem těchto obligací byla jedním z důvodů pro Babišovo odvolání, které Sobotka zmiňuje.

Rozsáhlou kauzou úniků z policejních spisů se zabývá Vrchní státní zastupitelství v Olomouci ve spolupráci s Národní protidrogovou centrálou. ČTK to dnes řekl žalobce Petr Šereda. Na svém webu zastupitelství uvedlo, že v případu jde o úniky informací z trestních řízení a policejních databází. Podle České televize (ČT) se vyšetřování týká i elitních policistů a obviněno je 18 lidí, mezi nimi i bývalý člen GIBS Miroslav Palán.

Mluvčí Národní protidrogové centrály Barbora Kudláčková ČTK řekla, že policisté v těchto dnech pracují na jedné z operací. "Blíže se k tomu vyjadřovat nemůžu. Právo na poskytování informací si vyhradilo Vrchní státní zastupitelství v Olomouci," dodala Kudláčková.