Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČSSD podpořila Sobotku v nastalé vládní krizi

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády České republiky
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády České republiky
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Předsednictvo ČSSD dnes jednomyslně podpořilo postup předsedy strany Bohuslava Sobotky i politického grémia během vládní krize.

Sobotka to řekl na tiskové konferenci po jednání předsednictva. Grémium je 14členné užší vedení strany, předsednictvo má 35 členů a řídí činnost strany mezi zasedáními ústředního výkonného výboru.

Kromě předsedy, místopředsedů či šéfů poslaneckého a senátního klubu jsou v předsednictvu i zástupci krajů a desítka dalších členů.

"Dnes předsednictvo sociální demokracie jednomyslně podpořilo jak postup předsedy sociální demokracie, tak i politického grémia během této vládní krize. Čili jsem rád, že tady je jednoznačná podpora předsednictva strany, pokud jde o postup sociální demokracie tak, jak byl uplatňován v posledních 14 dnech," prohlásil Sobotka.

Témata:  Bohuslav Sobotka Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy