Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ke kampani hate free se připojila další instituce

Ministerstvo spravedlnosti ČR
Ministerstvo spravedlnosti ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ke kampani HateFree se nově připojilo ministerstvo spravedlnosti. O konkrétní podpoře bude ministr Robert Pelikán (ANO) jednat s vedením iniciativy. Spolupracovat by chtěl v oblasti osvěty, která by se týkala témat legislativy a nenávisti.

Hate Free Culture je projektem vládní Agentury pro sociální začleňování, který funguje tři roky.

Na vstupních dveřích resortu, který sídlí ve Vyšehradské ulici v Praze 2, je ode dneška růžová nálepka signalizující, že ministerstvo je tzv. hate free zónou. Takto označené prostory chtějí dát návštěvníkům najevo, že se v jejich prostředí nemusejí bát nenávistných útoků ze strany zaměstnanců i ze strany hostů. Deklarují, že je u nich vítán každý bez ohledu na příslušnost k etnické, náboženské, sexuální, subkulturní nebo jiné sociální skupině.

"Veřejné instituce jsou 'hate free' vlastně automaticky, přímo z ústavy. V situaci, kdy je řada provozoven, které se do tohoto projektu zapojily, terčem útoků dokonce již nejen verbálních, jsme považovali za potřebné to připomenout," řekl k postupu ministerstva Pelikán.

Několik kaváren, obchodů a dalších míst, které propagují heslo hate free, nedávno napadli sprejeři a pomalovali je hesly a nacistickými symboly. Policisté pátrají po vinících.

Témata:  Ministerstvo spravedlnosti ČR Robert Pelikán

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy