Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Násilník chtěl v Ostravě znásilnit mladou ženu, pátrá po něm policie

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ostrava - Ostravští policisté vyšetřují pokus o znásilnění mladé ženy, která se v noci z 25. na 26. května vracela z práce. Cestovala linkou číslo 4. Zatím neznámý útočník cestoval ve stejném spoji. Lidé, kteří k události mohou uvést nějaké informace, mají kontaktovat linku 158.

Krátce po půlnoci oba vystoupili v Ostravě-Třebovicích na zastávce Zahrádky. Žena se snažila místo co nejrychleji opustit. Muž ji ale oslovil. Nabízel peníze za to, aby se obnažila. Nabídky oběť odmítala.

V tom okamžiku ji podle policistů napadl. Uchopil ji a táhl pryč, dívka se mu bránila. Útočník ji táhl mimo silnici, chvíli dokonce i za vlasy. Pak se ji pokusil svléknout. "Oběť se dál bránila. K pohlavnímu styku zřejmě nedošlo díky aktivnímu zásahu svědka," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Třiatřicetiletý muž podle ní slyšel volání o pomoc. Vydal se k místu a útočníka oslovil. Neznámý se lekl a z místa utekl. Sám utrpěl zranění. Pravděpodobně škrábance a tržnou ránu nad levým obočím. I šaty měl potřísněné krví.

Policisté hledají muže vysokého 175 až 180 centimetrů ve věku 30 až 35 let. Měl krátké černé vlasy. Na sobě měl modré rifle a hnědou bundu. Mluvil česky, bez přízvuku.

Témata:  krimi znásilnění Ostrava

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy