Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministerstvo zahraničí varuje před cestováním do Pákistánu. Hrozí útoky a únosy

Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo zahraničních věcí
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - V Pákistánu trvá vysoký stupeň hrozby teroristických útoků, únosů a sektářského násilí. Dnes před tím varovalo dnes české ministerstvo zahraničí.

Úřad zveřejnil upozornění před cestami do Pákistánu na svých webových stránkách. Podle mluvčí ministerstva Ireny Valentové není varování navázáno na konkrétní událost, vychází z aktuálních informací o situaci v zemi.

"MZV ČR registruje v Pákistánu zvýšené riziko teroristických útoků a útoků proti cizincům. Doporučujeme maximální obezřetnost při pohybu po městech a vyhnutí se jakýmkoliv shromážděním většího počtu osob," píše se v oznámení.

Největší nebezpečí hrozí například v nákupních centrech nebo na tržištích. Bezpečnostní složky varují také před pohybem v parcích, na univerzitách, v mezinárodních hotelech, restauracích, na letištích nebo okolí diplomatických sídel.

Témata:  Pákistán Ministerstvo zahraničních věcí České republiky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy