Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté, kteří vyšetřují Čapí hnízdo, byli odposloucháváni

Anfrej Babiš /ANO/ v OVM
Anfrej Babiš /ANO/ v OVM
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Detektivové z pražské hospodářské kriminálky našli podle zjištění Práva v uplynulých dnech ve svých kancelářích štěnice. Odposlechy včetně skryté kamery byly přitom nainstalovány v kancelářích týmu, který šetří podezření na dotační podvod související se stavbou luxusní farmy Čapí hnízdo vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše (ANO).

Kdo a proč štěnice do prostor v sídle pražské policie nainstaloval a koukal tak skrytě vyšetřovatelům pod ruce, není jasné. Právu každopádně nález potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje z prostředí bezpečnostních složek.

"Byla tam i kamera, která zabírá celou místnost," řekl k tomu Právu zdroj.

Šéf odboru hospodářské kriminality pražské policie Pavel Klučka se k nálezu odmítl jakkoliv vyjádřit s tím, že je vázán mlčenlivostí. Podle informací Práva přitom prostorové odposlechy objevil ve své kanceláři i on.

Podle Práva není jasné, jestli policisty nesledovala například inspekce GIBS. Její mluvčí odmítla záležitost komentovat. List spekuluje i o tom, že by kamery mohl instalovat Útvar pro odhalování organizovaného zločinu. Ani tento útvar kauzu nijak nekomentoval.

Témata:  Andrej Babiš odposlechy

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy