Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi žijí útokem v Londýně. Na internetu se strhly ostré diskuze

Dodávka najela do lidí v Londýně (3.6.2017)
Dodávka najela do lidí v Londýně (3.6.2017)
Foto: Twitter

Praha – Teroristický útok v Londýně na sociálních sítích ostře odsoudili čeští muslimové. Muslimská obec v Praze svým prohlášením odstartovala poměrně ostrou debatu. Někteří diskutující dokonce vyslovili domněnku, že zatímco veřejně čeští muslimové útok odsuzují, v soukromí je spíše oslavují.

„Necelé dva týdny po masakru v Manchesteru zažila Velká Británie další teroristický útok. V metropoli Londýně zaútočila zřejmě trojice mužů s dodávkou a noži. Svědkové médiím popsali krveprolití. Je nám to velmi líto a něco takového odsuzujeme!“ uvedla na svém facebookovém profilu Muslimská obec v Praze.

Ne všichni Češi ale takovému prohlášení věří. „Je vám to líto na Fb, ale doma oslavujete, ne?“ napsal jeden z uživatelů. „Dobrý den, ne, neslavíme nic!“ odpověděli zástupci obce. A to byl jen začátek diskuze. Další diskutující veřejně přiznávali, že tomuto prohlášení odsuzujícímu útoky vůbec nevěří.

„Teroristické útoky, ke kterým se přihlašuje skupina ISIS, jsou i v muslimských zemích! Je to tedy skutečně o muslimech a nemuslimech, co myslíte? Není! Jsou to zločinci, vrahové, fanatici, kteří se nechali zfanatizovat! Muslimové po celém světě s nimi nesouhlasí a vyjadřují svůj nesouhlas po každém útoku!“ připomněli zástupci muslimské obce.

„My nemůžeme odpovídat na všechno, co kde dělají muslimové! Muslimové jsou také lidi, neznamená, že cokoliv, co udělají, má něco společného s islámem! Mnohdy je to problém těch států a tamních tradic!“ upozorňují čeští muslimové. „A dělají to muslimové po celém světě (odsuzují teroristické útoky). Tak nemluvme jen o jedné špatné skupince, která nepředstavuje ani jedno procento,“ žádá Muslimská obec v Praze.

Témata:  muslimové Češi terorismus teroristické útoky v Londýně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy