Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zabavovala automaty. Celkem si jich odnesla tisíc

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

České Budějovice - Specializovaný policejní tým Výhra loni pomohl k zabavení tisícovky nelegálních herních automatů. Zajistit se podařily i čtyři miliony korun a policie také rozjela devadesát trestních řízení.

Speciální tým Výhra byl sestaven teprve loni v červenci, ale už má za sebou slušné výsledky. Ve spolupráci se šedesáti útvary policie v celé zemi se podařilo zabavit zhruba tisíc nelegálně provozovaných výherních automatů. Šest stovek z nich byly tzv. kvízomaty, které obcházejí zákon.

"Policisté od doby působení specializovaného týmu prověřují stovky provozoven výherních automatů. Nejrozsáhlejší akce proti provozovatelům v této souvislosti se odehrála v červenci loňského roku v Jihočeském kraji. V Českých Budějovicích v průběhu devíti hodin 150 policistů zajistilo celkem 156 kvízomatů a bezmála jeden milion korun v hotovosti, který souvisel s provozem těchto zařízení," uvedla mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

"Vedení policie vnímá problematiku takových zařízení i herních automatů jako velký problém, který na sebe váže různé druhy kriminality, proto policisté v těchto kontrolách budou i nadále pokračovat," dodala mluvčí.

Kvízomat je technické herní zařízení, které provozovatel deklaruje jako vědomostní kvíz. Provozovatel tedy tvrdí, že kvízomat nesplňuje definici loterijního zákona a jeho provozování nepodléhá žádnému povolovacímu zařízení. Takovou snahu o obcházení zákona policie odmítá. Opírá se přitom i o odborné stanovisko Ministerstva financí.

Témata:  Hrací automaty hazard

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy