Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministerstvo zahraničí varuje: Míříte do Londýna? Vyhněte se London Bridge a Borough Markrt

Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo zahraničních věcí
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha/Londýn - České velvyslanectví v Londýně i nadále doporučuje českým občanům, aby se zcela vyhnuli oblastem London Bridge a Borough Market, kde v sobotu útočili teroristé. Atentát si vyžádal sedm mrtvých a desítky zraněných, Češi mezi nimi nebyli.

Mimo provoz jsou podle českých diplomatů některé vlakové stanice a stanice metra London Bridge a Borough.

Ministerstvo zahraničních věcí ČR doporučuje občanům, aby zůstávali ostražití zejména při pobytu v místech s vyšší koncentrací osob. "Je zapotřebí důsledně dodržovat bezpečnostní opatření, sledovat místní média a řídit se pokyny bezpečnostních složek. Lze také předpokládat zvýšenou kontrolu osob a možnost provádění osobních prohlídek a kontroly zavazadel," upozorňuje MZV.

Lidé se podle české ambasády mají v případě potřeby obracet na nouzovou linku zastupitelského úřadu v Londýně na čísle +44 77 6968 2442 nebo na Operační a informační centrum ministerstva: +420 224 182 425.

Tři útočníci v sobotu večer najeli dodávkou do lidí na mostě přes Temži, poté zamířili do nedaleké čtvrti Borough Market, kde zaútočili na náhodné chodce noži. Atentátníky policie zastřelila.

Témata:  Češi Velká Británie Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Londýn

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy