Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

"Čuňata" a "vymyté mozky". Dnešní jednání ve Sněmovně bylo opravdu výživné

Jana Černochová (ODS)
Jana Černochová (ODS)
Foto: Facebook

Praha - Poslanci dnes schválili několik zákonů, přičemž debaty byly vyhrocené. Například umožnění skryté identity kontrolorům České obchodní inspekce vygradovala ve slovech o "čuňatech" a "vymytých mozcích". .

Použila je Jana Černochová (ODS) na adresu Martina Kolovratníka a jeho kolegů z ANO. Kolovratník občanské demokraty obvinil z toho, že své námitky proti skryté identitě kontrolorů neřešili při projednávání ve výborech Sněmovny, ale při závěrečném schvalování. "To si snad z nás děláte srandu," obořil se na zástupce ODS.

Podle Černochové tím zpochybnil právo zákonodárců vystoupit k návrhu v jakékoli fázi jeho projednávání. "Chováte se opravdu jako čuně, pane kolego," řekla na Kolovratníkovu adresu.

"Vy jste nepochopil za 3,5 roku, co tady sedíte, o čem ta Poslanecká sněmovna je. Bodejť byste to pochopil. Pokud váš šéf vašeho hnutí (Andrej Babiš) říká, že to je žvanírna, tak vy, jak máte vymyté mozky, tak prostě na tuto rétoriku všichni přistupujete," dodala.

Proti jejímu slovníku se postavila jak poslankyně ANO Zuzana Šánová, která žádala omluvu, tak její kolega Bohuslav Chalupa. "Rozhodně tady nemíním poslouchat slova jako čuňata nebo vymytý mozky. Paní kolegyně je asi od rána rozjetá, tomu rozumím. Nicméně zachovejme si slušnost," řekl poslanec. Černochová se za svůj výrok odmítla omluvit.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Jana Černochová Martin Kolovratník

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy