reklama

"To je věc čistě v rodinné rovině, je to otázka moje, mé paní, mých dětí. To není věc, kterou bych nějak propojoval s politikou," uvedl.

Ke zveřejnění citlivé záležitosti se rozhodl, protože si myslí, že veřejnost má právo na elementární informace o lidech, kteří jsou v politice. "My jsme se ženou v tom prohlášení popsali, jaká je situace. Myslím si, že není důvod, abych to dále nějakým způsobem komentoval, protože ty základní potřebné informace jsme dodali. V tuto chvíli je to věc rodiny a soukromí," uvedl.

Sobotka ve čtvrtek oznámil, že s manželkou Olgou bude v následujících týdnech hledat nové uspořádání rodinného života. Důvodem je dlouhodobý tlak, jemuž je ve všech svých aspektech vystaven život politika a jeho nejbližších, uvedli manželé ve společném prohlášení. Dodali, že jejich hlavním společným cílem je vytvořit pro děti takové prostředí, které jim umožní nadále vyrůstat spokojeně a s účastí obou rodičů. Podle manželů Sobotkových nejde o unáhlený krok, který by byl motivovaný konkrétní situací či osobou.