Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté zasahující proti vražedkyni Sudků prý nevěděli, že škrtila dívku tričkem

Policie ČR při zásahu
Policie ČR při zásahu
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Před soudem dnes stanuli policisté Lukáš Kočer a Petr Michálek z kauzy vražedkyně Michelle Sudků. Čelí obžalobě ze zneužití pravomoci úřední osoby. Hrozí jim až pět let vězení nebo zákaz činnosti.

Sudků, která podle lékařů trpí nekrofilním a útočným sadismem, napadla dívku na toaletách kavárny 5. července 2016. Pokusila se ji uškrtit tričkem, dívku podle soudu zachránilo to, že se aktivně bránila a podařilo se jí přivolat pomoc. Přivolaní policisté Sudků nechali převézt do Psychiatrické nemocnice v Bohnicích a lékařům informace o útoku nepředali.

Soudu dnes řekli, že je sice oznamovatelé volali k napadení, na místě jim ho ale nikdo nepotvrdil. Pracovník kavárny Šimon Soukup ale dnes u Obvodního soudu pro Prahu 1 uvedl, že policistům řekl, že Sudků dívku škrtila. Řekl, že mu to potvrdila napadená dívka i Sudků. "Řekla, že jí to přijde normální," řekl Soukup o útočnici.

Michálek naopak tvrdí, že mu mladá žena řekla, že se nic nestalo. Uvedla podle něj pouze to, že se jí Sudků pokusila přetáhnout triko přes hlavu, podařilo se jí ale vysmeknout. "Upozornil jsem ji, že pokud k napadení došlo, musí být zajištěna lékařská zpráva a že je potřeba udělat další policejní úkony," řekl policista. Dívka ale podle něj řekla, že nijak zraněná není.

Kočer po incidentu vyslýchal Sudků. Už od začátku se podle něj útočnice chovala jako blázen. "Vysloveně měnila osobnost," řekl. Když se ji snažil vyslýchat, neustále odbíhala od tématu a vyprávěla mu o svém osobním životě. Přiznala, že si svlékla triko, a že se jí dívka zřejmě lekla.

Témata:  Policie ČR Praha soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy