Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Noční vlci jsou v Děčíně, zastávku jim domluvil poslanec ČSSD

Ruští motorkáři ze skupiny Noční vlci
Ruští motorkáři ze skupiny Noční vlci
Foto: nwrussia.info

Děčín - Noční vlci dnes uctili konec druhé světové války v Děčíně, kde jim zastávku domluvil poslanec a děčínský zastupitel Jaroslav Foldyna (ČSSD).

Na Husovo náměstí v Děčíně dorazili motorkáři kolem 11:30. Prostor zaplnila zhruba stovka motorek. Asi o hodinu později vyrazili společně s místními na Folknáře, kde u hrobu rudoarmějců položili účastníci setkání věnce a květiny. Obyvatelé Děčína, kteří na hřbitov přišli, návštěvu z Ruska vítali. Řada z nich s motorkáři plynulou ruštinou promluvila.

Z Děčína odjel klub směrem k Drážďanům, k česko-německé hranici ho doprovodili čeští motorkáři. Celá vzpomínková akce se v Děčíně obešla bez vážných incidentů.

V Praze v sobotu někteří lidé chtěli motorkářům zabránit v jízdě přes Václavské náměstí, kde si jim sedli do cesty. Policisté je ale odtáhli stranou. Jezdci po průjezdu náměstím pak pokračovali na Olšanské hřbitovy, kde uctili památku válečných obětí.

Cesta motorkářského klubu skončí v Berlíně 9. května, v den, kdy si Rusové připomínají vítězství nad nacistickým Německem.

Témata:  "konvoj ""Nočních vlků""" Jaroslav Foldyna

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy