reklama

Akce zaměřená převážně na rock, pop a hip hop v provedení českých a slovenských interpretů skončí v ranních hodinách 18. června. U areálu vznikly tři kempy. Podle mluvčí nymburské policie Petry Kopečné provázejí festival velká bezpečnostní opatření. 

Mezi prvními vystupujícími byly skupiny Ptakustik, Kohout plaší smrt a Cincinaty. Páteční program mimo jiné nabídne vystoupení Ewy Farne, Xindla X a skupin Mandrage, Iné Kafe, Visací zámek nebo Rybičky 48. Nebudou chybět ani rappeři Pio Squad a Prago Union či písničkář Voxel.

Habera v sobotu na festivalu se skupinou Team zahraje poprvé. Naposledy se slovenská popová legenda objevila na koncertních pódiích v první polovině loňského roku. letos ještě vystoupí na festivalech Vysočina Fest a Benátská!. Stejně jako loni je pro návštěvníky připraven i non-stop taneční prostor, kde se vystřídá více než 30 tuzemských dýdžejů.

Jedním z důvodů obliby Votvíráku je dobrá dostupnost z Prahy a cena vstupenek. Letos na místě stojí 390 korun a parkovné je za 250 korun, v předprodejích však fungoval systém slev. Například festival Rock for People, který bude od 4. do 6. července v Hradci Králové, nabízí v současné době vstupenky za 2000 korun, festival Benátská!, který se uskuteční od 27. do 30. července vyjde bez slev na 1460 korun.