Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na dálnici u Litovle havaroval autobus. Zraněno bylo 25 lidí, čtyři cestující museli být vyproštěni

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Olomouc - Při nehodě autobusu na dálnici D35 na 250. kilometru ve směru z Mohelnice na Olomouc dnes utrpělo zranění 25 lidí, část má i středně těžká poranění. Hasiči vyprošťovali čtyři cestující. Okolnosti havárie se vyšetřují.

Nehoda se stala mezi Litovlí a Unčovicemi. Autobus sjel z cesty, zavadil o několik stromů a naklonil se nakonec do příkopu. "Z místa bylo nakonec odvezeno do nemocnic 24 lidí. Záchranáři je odváželi na urgentní příjem olomoucké fakultní nemocnice, do Vojenské nemocnice v Olomouci a do šternberské nemocnice," uvedl mluvčí záchranné služby Zdeněk Hošák. Většina zranění byla podle něj lehká. "Čtyři cestující však utrpěli středně těžká zranění," dodal.

"Na místo jsme přijeli s evakuačním autobusem. Nezraněné cestující jsme převezli k nám na požární stanici, kde počkají do doby příjezdu náhradního autobusu. Na stanici míří také náš psycholog," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Doplnila, že nešlo o linkový autobus.

"D35 je ve směru od Mohelnice na Olomouc, od sjezdu Nasobůrky po nájezd Unčovice, uzavřena a policisté provádí odklon dopravy," řekla ČTK policejní mluvčí Irena Urbánková. Podle informací Ředitelství silnic a dálnic bude dálnice uzavřená přibližně do 14:00.

Témata:  nehody autobusů Olomoucký kraj dopravní nehody Autobusy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy