Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hradní protokolář Kruliš po nehodě v policejním BMW opustil nemocnici

Faluktní nemonice Brno
Faluktní nemonice Brno
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš, který se léčil po nehodě policejního BMW, dnes opustil Fakultní nemocnici Brno. Policista, kterého při řízení postihla mozková příhoda, stále zůstává hospitalizován.

Kruliš doprovázel prezidenta Miloše Zemana na cestě po Jihomoravském kraji. Policie údajně nabídla prezidentovu doprovodu ukázku policejní techniky.

Hybridní vůz za čtyři miliony korun, který měla policie půjčený, sjel do potoka v brněnských Chrlicích poté, co řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. "Je stále hospitalizovaný, jeho stav je úměrný jeho zranění," uvedl mluvčí nemocnice Pavel Žára.

Nehodu vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), čeká se na znalecké posudky. Závěry vyšetřování mohou být známy až v horizontu týdnů či měsíců. Podle dosavadních informací za volantem seděl policista a nic nenasvědčuje tomu, že by spáchal trestný čin.

Zatím však není jasné, proč seděl civilista v policejním autě. Podle některých médií jízdu povolil ředitel jihomoravských policistů Leoš Tržil, který se k tomu ale dosud nevyjádřil. Mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová už dříve uvedla, že policejním vozem mohou jezdit jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo lidé, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů.

Témata:  Vladimír Kruliš Fakultní nemocnice Brno Policie ČR

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy