Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž se měl pokusit zabít chlapce a znásilnit jeho sestru. Kolik let dostane?

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Ústí nad Labem - Ústecký krajský soud začal projednávat případ Michala Bejra z Chomutovska, který čelí obžalobě z pokusu o vraždu třináctiletého chlapce, znásilnění jeho starší sestry, své bývalé přítelkyně, a dalších skutků. Podle právní kvalifikace případu mu hrozí až výjimečný trest. Bejr vinu před soudem popřel.

Případ se odehrál loni na začátku září v Chomutově. Bejr se podle obžaloby na sociální síti Facebook vydával za matku obětí a dívku vylákal do bytu s tím, že její mladší bratr je nemocný. Sám se pokusil chlapce chlapce uškrtit. "Poškozeného ponechal ležet v bezvědomí a odešel do jiné části bytu," popsal státní zástupce Vladimír Jan. Chlapec se s následky vyrovnával několik týdnů. Dívku po příchodu do bytu Bejr brutálně znásilnil.

Před soudem řekl, že s dívkou žil rok a půl. V polovině července se rozešli. "Vztah byl spíš jednostranný, z mé strany, zamiloval jsem se do ní," řekl Bejr. Pár nejprve žil u rodičů obžalovaného, poté se přestěhoval do Chomutova.

Do bytu si loni 1. září přijel podle svých slov pro věci a potkal se zde s mladším bratrem své bývalé přítelkyně. "Začal na mě slovně útočit, že tam kradu. Strčil jsem do něj a začal jsem ho škrtit. Spadli jsme na zem, uvědomil jsem si, co se děje a hned jsem přestal. Poskytl jsem mu pomoc, dal jsem mu napít a uložil ho do postele. Komunikoval se mnou," řekl Bejr. Znásilnění dívky jednoznačně odmítl. "Seděli jsme v obýváku, skončilo to sexuálním stykem, který byl dobrovolný z obou stran," doplnil Bejr s tím, že teprve poté dívce řekl, že došlo ke konfliktu s jejím bratrem. "Řekl jsem, že je mi to líto. Když jsem odcházel, tak byl v pořádku, šel si dát sprchu," dodal Bejr.

Žalobce mladíka viní i z vydírání nebo pořizování dětské pornografie. Dívku fotil a natáčel v době, kdy byla mladistvá. Bejrovi hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Hlavní líčení je naplánované na celý týden.

Témata:  pokus o vraždu znásilnění soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy