Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ivana Trumpová dnes na Hradě navštívila Miloše Zemana

Pražský hrad
Pražský hrad
Foto: Mediafax

Praha - Bývalá manželka amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivana Trumpová je od pondělí v Praze, přijela převzít titul Ambasador České republiky, který uděluje Společnost CZECH TOP 100. Dnes zavítala na Hrad za prezidentem Milošem Zemanem.

Zeman se dnes na Pražském hradě setkal s podnikatelkou Ivanou Trumpovou, informoval na sociálních sítích jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Při krátkém neplánovaném setkání se bavili o tom, že by Trumpová byla skvělou kandidátkou na místo velvyslankyně USA v Česku, dodal Ovčáček.

„Obsah rozhovoru nebudu nyní komentovat, prozradit mohu pouze to, že pan prezident tematicky navázal na telefonický rozhovor s paní Trumpovou," napsal Ovčáček v textové zprávě ČTK. Telefonát, na nějž mluvčí odkazoval, se odehrál loni v listopadu. Zeman tehdy Trumpové poděkoval za odvahu, kterou projevila, když vyjádřila přání stát se americkou velvyslankyní v České republice.

Právě otázka obsazení místa šéfa americké ambasády v Praze byla podle Ovčáčka také předmětem debaty. Česká média před časem informovala o tom, že místo amerického velvyslance v Praze by mohl obsadit podnikatel a člen republikánské strany Steve King. Oficiální informace o obsazení velvyslaneckých míst by se podle diplomatických zvyklostí měly zveřejňovat až ve chvíli, kdy dotyčnou osobnost potvrdí obě strany.

Pan prezident se ve své pracovně na Hradě setkal s paní Ivanou Trumpovou. pic.twitter.com/vR13IhYAbe

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 21. června 2017

Na dotaz, zda o schůzku požádala sama Trumpová, nebo se uskutečnila na přání prezidenta, mluvčí neodpověděl. Uvedl však, že setkání bylo neplánované a odehrálo se v Zemanově pracovně.

Trumpová společně se zpěvákem Karlem Gottem, fyzioterapeutem Pavlem Kolářem a sportovním manažerem Miroslavem Černoškem dnes večer převezme cenu Ambasador České republiky. Společnost CZECH TOP 100 ji věnuje osobnostem, které se svými profesními úspěchy zasloužily o věhlas země.

Témata:  Ivana Trumpová Miloš Zeman Pražský Hrad

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy