Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf ČT Dvořák si polepší, od podzimu jeho plat vzroste na 242.000 Kč měsíčně

Petr Dvořák, generální ředitel České televize pro EuroZprávy.cz
Petr Dvořák, generální ředitel České televize pro EuroZprávy.cz
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Podle nové manažerské smlouvy bude generální ředitel České televize Petr Dvořák brát vyšší plat. Od letošního října mu vzroste o 12.000 Kč na 242.000 korun. Součástí kontraktu je i roční bonus v maximální výši desetinásobku měsíčního platu.

Při stanovení měsíčního platu Rada ČT zohlednila inflaci v poloviční výši za poslední šestileté funkční období. "Roční bonus je pak přidělován na základě míry naplnění deseti základních kritérií zohledňujících škálu parametrů, jako je hospodaření, kvalita vysílání či manažerské výsledky a plnění povinností definovaných Radou České televize," uvedla mluvčí ČT Alžběta Plívová.

V nové manažerské smlouvě generální ředitel ztratil některé výhody v oblasti zdravotní péče, pojištění, nemocenské nebo dovolené.

Rada dnes také schválila výroční zprávu o hospodaření ČT za loňský rok. Podnik loni hospodařil vyrovnaně s náklady a výnosy 6,83 miliardy korun, což je o 69 milionů méně, než předpokládal rozpočet. Předloni byly výnosy i náklady 6,85 miliardy Kč. Letos Česká televize hospodaří s vyrovnaným rozpočtem 6,88 miliardy korun.

Témata:  Česká televize Petr Dvořák platy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy