Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

TV Prima odvysílala kontroverzní rozhovor s Putinem, sklidila pochvalu od komunistických novin

Vladimir Putin
Vladimir Putin
Foto: European Union

Praha - Jeden z autorů v komunistických Haló novinách Roman Janouch pochválil komerční televizní stanici za odvysílání pořadu s rozhovorem s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Zhodnotil také snímek samotný. Dodal, že doufá, že díky televizní stanici bude o "světě podle Putina" přemýšlet čím dál víc Čechů

Komunistické Haló noviny pochválili komerční televizní stanici TV Prima. Podle jednoho z přispěvatelů Romana Janoucha televize "zabodovala". Rozhodla se totiž v hlavním vysílacím čase nasadit filmový snímek Svět podle Putina. Televize tak šla "hlavou proti zdi", v tomto případě proti zdi euroatlantické a proti "tzv. evropským hodnotám". 

 Svět podle Putina je čtyřhodinovým rozhovorem ruského prezidenta s americkým režisérem Oliverem Stonem. V originále má dílo název"Putin Interviews", Janouch pochválil název, který vybrala TV Prima. 

 "Tohle prvenství kanálu Prima Zoom zkrátka už nikdo nesebere a zmiňovaná stanice opět potvrdila, proč patří na českém trhu mezi nejoblíbenější..," napsal Janouch. 

Janouch sám se pustil i do rozboru rozhovorů. "Pro pravicové liberály, kteří nemají nic jiného na práci, než papouškovat oficiální prozápadní propagandu (a zároveň s tím napadat vše ruské), se Putin dokumentem prolhal," míní Janouch. Dodal, že dle jeho fanoušků ale mluvil pravdu. "Střízlivým odhadem se pak k té pravdě po většinu rok a půl trvajícího natáčení (mezi lety 2015-17) hodně blížil," zhodnotil. 

Janouch napadl i česká mainstreamová média, která o snímku psala. Vyčítal jim, že o snímku psali jako o něčem nudném a že tazatele Olivera Stonea označili za předsedu Putinova fanklubu, protože prý nekladl ruskému prezidentovi žádné nepříjemné otázky. 

"V prvním díle možná, ale při hodnocení celé série se i tato poznámka ukázala být nakonec mimo mísu. Stone se nebál, zejména v závěru celé série, jít Putinovi tvrdě do těla," nabízí svůj pohled Janouch. Závěrem dodal, že svět podle Putina je "daleko víc v pořádku," než ten podle "pokrytců z NATO," jehož jsme jakožto Česko také součástí. "Snad o tom díky Primě začne přemýšlet i co nejvíc Čechů," uvedl. 

Témata:  KSČM komunisté TV Prima Vladimír Putin

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy