Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči zůstanou u lesa v Krušných horách i přes noc

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Rotava - Více než stovka hasičů od nedělního podvečera bojuje s požárem lesa blízko Rotavy v Krušných horách. Plameny zasáhly plochu asi jednoho čtverečního kilometru.

U Rotavy na Sokolovsku hoří od nedělního odpoledne les. Plameny se po lese rychle šířily, bylo sucho a navíc foukal silnější vítr, který se točil. Hasiči museli povolat vrtulník, který z vaku na les shazoval desítky tisíc litrů vody, ale stromy stále hoří.

Proč požár vypukl, hasiči stále zjišťují. S velkou pravděpodobností půjde o nedbalost s otevřeným ohněm. Na pomoc hasičům přijeli i jejich kolegové z německého Klingenthalu. Policisté v Rotavě pomáhali s dopravou, aby cisternám umožnily rychlý průjezd městem.

Aktuálně hovoří hasiči o tom, že už zabránili šíření plamenů a mají je pod kontrolou. "Na místě je stále 20 až 30 ohnisek. Ty je nutné prolít důkladně vodou. Na místo tak znovu míří zhruba deset jednotek hasičů, které se budou v průběhu dne střídat," uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal.

Záchranáři tak zůstávají na místě. Terén je členitý, je tam strmý sráz, pohyb a přístup k likvidaci požáru tak mají hasiči hodně ztížený. V letošním roce jde zatím o největší požár lesa v Karlovarském kraji.

Témata:  požáry lesů v ČR hasiči požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy