Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obžaloba proti Růžičkovi dokončena. Bude čelit dvojnásobné zpronevěře?

Vladimír Růžička s hokejovým týmem ČR 2010, autor: Jarba
Vladimír Růžička s hokejovým týmem ČR 2010, autor: Jarba
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha - Státní zastupitelství pro Prahu 10 dokončilo obžalobu proti trenérovi hokejistů Chomutova Vladimíru Růžičkovi za dvojnásobný trestný čin zpronevěry.

Uvedl to server iDNES.cz. Za to, že od podnikatele Miroslava Palaščáka přijal částku půl milionu korun a nezanesl ji do účetnictví klubu HC Slavia Praha, hrozí olympijskému vítězi z Nagana a pozdějšímu kouči reprezentace až pět let vězení.

"Na dotyčného byla vypracována obžaloba pro dvojnásobný trestný čin zpronevěra," řekla serveru obvodní státní zástupkyně Václava Nováková. Příslušný soud obžalobu ještě nedostal, podle Novákové bude podána v nejbližší době.

Policie navrhla obžalovat Růžičku koncem dubna, kdy pracovníci oddělení hospodářské kriminality ukončili vyšetřování případu. Policie se původně zabývala podezřením, že Růžička během působení v pražské Slavii chtěl úplatky od některých rodičů, aby jejich děti mohly hrát hokej. Z podezření z přijetí úplatku se posléze vyvinulo vyšetřování ze zpronevěry.

Témata:  Vladimír Růžička

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy