Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přepadení pražského obchodu se zbraněmi policie vyšetřuje i jako pokus o vraždu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pondělní přepadení obchodu se zbraněmi v centru Prahy kvalifikovala policie nejen jako loupež, ale také jako pokus o vraždu.

Z dosavadních výsledků vyšetřování zatím plyne, že žena z obchodu využila proti lupiči nutnou obranu.

Incident se stal v pondělí dopoledne v Opletalově ulici u Václavského náměstí. Muž (31) vstoupil do obchodu, kde podle policie zaútočil na prodavače a následně došlo ke střelbě. Pracovnice pojišťovny, která sídlí ve stejném domě, uvedla, že útočník nejprve zranil nožem prodavače a prodavačova kolegyně následně pachatele postřelila. Násilník později zemřel v nemocnici.

Mužova smrt nemá vliv na to, že trestní řízení bude pokračovat dál. Kauzu řeší oddělení vražd. "Závěrem nutno zmínit, že podezřelý muž měl kriminální minulost majetkového, drogového i násilného charakteru," uvedl mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

V nemocnici po útoku skončil i pobodaný prodavač (44), který prodělal závažný lékařský zákrok. Není ale v ohrožení života.

Témata:  krimi přepadení Praha

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy