Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pobodáni muslima v Praze nebyl trestný čin? Policie případ odložila

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Praha – Pražská policie odložila kauzu muslima, který byl v lednu pobodán ve Vršovicích. Rozhodnutí zatím není pravomocné a proto se k němu policie nechce zatím vyjadřovat,. Uvedla však, že v tomto případě nejde o podezření z trestného činu. A pobodaný Syřan výsledkem rozhodně překvapen není.

Po útoku, ke kterému došlo na konci ledna, policisté pátrali po dvou mužích v věku 20 a 26 let, oba měli mít vyholenou hlavu. Mluvilo se o tom,. Že útok byl motivován rasově.

Muslim (41) skončil s bodným zraněním v oblasti břicha v nemocnici. On jeho partnerka Eva Zahradníčková se angažují pomoci uprchlíkům, kvůli čemuž jim už dříve někdo vyhrožoval.

Policie však teď případ uzavřela s tím, že nejde o podezření z trestného činu. „Věděl jsem, že to tak skončí," přiznal napadený muž pro server Lidovky.cz. Je to prý takový zvyk a není to prý v Česku jediný podobný případ, prý tímto způsobem končil, aniž by byl pachatel dopaden.

Muž se z Prahy přestěhoval do Brna. Přestože dřív trpěl bolestmi, teď už je to podle něj dobré. To, že pachatel nebyl dopaden, mu prý nevadí. „Necháme to na bohovi," dodal v rozhovoru pro server.

Témata:  muslimové Policie ČR zbraně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy