Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž zapálil byt, kde spalo několik dětí. Jen jsem si zapalovačem posvítil, tvrdí

Krajský soud v Ostravě
Krajský soud v Ostravě
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Ostrava - Kauza muže, který dle obžaloby loni v opilosti zapálil dveře bytu, kde spaly nejméně tři jeho děti, dospěla ke Krajskému soudu v Ostravě. Obžalovaný, kterému hrozí až osm let za mřížemi, odmítl, že by dveře zapálil.

Podle vyšetřování byt nezačal hořet jen díky rychlému zásahu sousedů, kteří požár v samém zárodku zlikvidovali.

Státní zástupce uvedl, že obyvatelům bytu, mezi nimiž bylo několik dětí, hrozila otrava zplodinami popřípadě popáleniny. Muž proto čelí obžalobě z pokusu o těžké ublížení na zdraví a poškozování cizí věci.

Obžalovaný v bytě už nebydlel. Žila v něm družka s jeho čtyřmi dětmi a synem svého dřívějšího partnera. Podle obžaloby muž loni v noci na 18. září přišel k bytu a zapálil čalounění na dveřích. Pak z místa odešel. Tuto verzi obžalovaný dnes ale nepotvrdil. Hájil se tím, že ho k bytu zavolaly děti, které byly doma bez dozoru. Zapalovačem si jen údajně posvítil na zámek.

Témata:  Ostrava krimi soudy

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy