reklama

Případ Zoubelové je jednou z mnoha, které odstartovaly na podzim 2013 po razii protidrogové policie proti growshopům.

"Městský soud zamítl odvolání státního zástupce, tedy potvrdil rozsudek odvodního soudu a rozsudek je pravomocný," řekla serveru mluvčí městského soudu Markéta Puci. Případ tak definitivně končí, zastupitelství dovolání k Nejvyššímu soudu nechystá a dovolání nepodala ani sama Zoubelová, jak potvrdila serveru mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová.

Policie v roce 2013 zátah provedla na základě staršího rozsudku Nejvyššího soudu, který potvrdil podmíněné tresty provozovatelům growshopu na Semilsku. Zdůraznil tehdy společenskou škodlivost situace, kdy zákazník na jednom místě dostane semena, veškeré potřeby, propagační materiály i rady potřebné pro pěstování konopí a následnou výrobu marihuany.

Zoubelovou, která vedla growshopy v Praze a Jičíně, nejdříve prvoinstanční i odvolací soud zprostily obžaloby, proti čemuž však nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman podal dovolání. Nejvyšší soud mu vyhověl a případ vrátil na začátek Obvodnímu soudu pro Prahu 2. Ten letos v únoru verdikt přehodnotil a ženu potrestal pokutou 12.000 korun a propadnutím majetku. Proti tomu se odvolal státní zástupce, a tak případ již podruhé zamířil k odvolací instanci, tedy Městskému soudu v Praze. Ten odvolání zamítl.