Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tušný úlovek: Policisté zadrželi řidiče byl pod vlivem drog, navíc neměl doklady. A v autě měl lup

Městská policie Praha
Městská policie Praha
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Policie zadržela třicetiletého muže, který řídil auto, ačkoliv měl zákaz řízení. Hlídka zastavila auto ráno v Komořanské ulici kvůli rozbitému přednímu světlu.

Jak se ukázalo, na vozidle byly registrační značky patřící jinému autu, a v zavazadlovém prostotu strážníci objevili dvě ukradená jízdní kola. Řidič měl ke všemu i pozitivní test na drogy, informovala mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

Na výzvu strážníků k předložení řidičského průkazu řidič reagoval sdělením, že doklady nemá. Muž přiznal, že mu byl před sedmi lety průkaz zadržen, ale trest mu prý nyní vypršel, a on bude žádat o navrácení dokladu. Sedmatřicetiletý spolujezdec navíc hlídce prozradil, že registrační značky na autě patří k jinému osobnímu vozidlu.

Hlídku také zaujala dvě jízdní kola uvnitř vozidla. „Když se mužů strážníci zeptali, zda jsou kola jejich, přiznali se, že je odcizili v jedné obci nedaleko Prahy," uvedla Seifertová. Strážníci proto oba muže na místě zadrželi a přivolali policii. Orientační dechová zkouška byla u řidiče negativní, test na drogy však měl opačný výsledek.

Témata:  krimi Praha Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy