Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze začíná sedmý ročník festivalu Prague Pride

Prague Pride 2013, 17.8.2013 Praha
Prague Pride 2013, 17.8.2013 Praha
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Výstavami a dalšími akcemi dnes začne v Praze sedmý ročník festivalu Prague Pride, který je oslavou hrdosti leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů (LGBT).

Během týdne nabídne přes 100 kulturních, společenských, diskuzních i sportovních událostí, které vyvrcholí už tradičně sobotním průvodem centrem Prahy. Festival potrvá do neděle 13. srpna.

Letos pořadatelé chtějí poukázat na rozdíl mezi tolerancí a respektem. Upozorní na předsudky lidí a osudy gayů a leseb v různých zemích i v ČR a jejich lidská práva.

Festival bude oficiálně zahájen dnes večer koncertem na Střeleckém ostrově, kde bude celý týden stát festivalová vesnička. Na zahajovacím koncertě vystoupí romská kapela Terne Čhave, slovenská zpěvačka Katarzia nebo česká rapperka SharkaSs a také akrobati z cirkusu.

Dalšími dvěma festivalovými místy, kam se celý týden bude soustředit velká část programu, bude Centrum Člověka v tísni a kulturní centrum Venuše ve Švehlovce.

Týdenní program nabídne promítání, konference, diskuse, výstavy, procházky městem s průvodcem, zábavu pro děti, bohoslužby i taneční akce a večírky. Sobotní průvod vyrazí po poledni z Václavského náměstí přes náměstí Republiky na Dvořákovo nábřeží a Čechův most. Potom vystoupá do sadů na Letnou, kde bude následovat koncert.

Témata:  Prague Pride Praha homosexuálové lesby

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy