Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ringo Čech se vrací do politiky? Má být lídrem SPO ve sněmovních volbách

František Ringo Čech
František Ringo Čech
Foto: alenasustrova.cz **www.alenasustrova.cz**

Praha – Svého lídra pro sněmovní volby ve čtvrtek představí Strana práv občanů (SPO). Podle médií se jím stane hudebník a výtvarník František Ringo Čech. Předseda strany a senátor Jan Veleba ČTK řekl, že on takzvaným superlídrem nebude.

Koho si strana vybrala za svou tvář, nechtěl Veleba s odkazem na čtvrteční tiskovou konferenci prozradit. Že stranu blízkou prezidentu Miloši Zemanovi povede do voleb, nepotvrdil ČTK ani sám Ringo Čech.

Serveru Deník.cz hudebník řekl, že to je pravda a že ho o to požádal Zeman. Kandidovat chce v Praze. Zeman Čechovi v roce 2015 udělil medaili Za zásluhy.

V Poslanecké sněmovně SPO, která vznikla v prosinci 2009, zastoupena není, má však dva senátory. V lednu 2010 si strana změnila název na Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ). Předsedou strany byl krátce Zeman. Po prohraných sněmovních volbách v květnu 2010 ale na post rezignoval. V roce 2013 byl zvolen čestným předsedou. V březnu 2014 vypustila strana ze svého názvu slovo zemanovci.

Ve volbách v roce 2013 i přes Zemanovu podporu SPO získala jen 1,5 procenta hlasů. Do letošních voleb chtěla strana jít společně s hnutím Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury, to ale spolupráci odmítlo.

Témata:  Strana práv občanů František Ringo Čech volby 2017

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy