Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ringo Čech povede SPO do voleb. Požádal mě o to sám Miloš Zeman, říká

František Ringo Čech
František Ringo Čech
Foto: Reprofoto YouTube

Praha - Superlídr Strany práv občanů (SPO) pro nadcházející volby do Poslanecké sněmovny bude hudebník a výtvarník František Ringo Čech. SPO zatím není zastoupená v Poslanecké sněmovně, ale má dva senátory, vznikla v prosinci 2009. 

O hlasy voličů se bude ucházet v čele stranické kandidátky v Praze, uvdli dnes zástupci SPO na tiskové konferenci. „Vždy jsem tvrdil, že se do politiky vrátím, až vlast zavolá. Jak víte, vlast jen tak nevolá, ale zavolal prezident republiky (Miloš Zeman)," řekl Čech. Od něj v roce 2015 dostal vysoké státní ocenění medaili Za zásluhy. Čech již v minulosti působil jako poslanec sociální demokracie.

Pozici superlídra považuje hudebník za zavazující. „Do těch voleb jdu, protože podporuji stranu prezidenta. Jsem prezidentův muž, a toto je prezidentova strana. Takže myslím, že jsem na svém místě," poznamenal. Zároveň řekl, že dostal velmi těžký úkol, protože si „zemanovci" nestojí v současné době „úplně brilantně".

Podle průzkumů voličských preferencí má SPO nyní daleko k překročení pětiprocentní hranice potřebné pro vstup do Sněmovny. Její dosažení označil předseda strany a senátor Jan Veleba za cíl strany. „Pan prezident Zeman oznámil, že jde do druhé volby. Myslím si, že ji vyhraje a myslím si, že v tom případě bude potřebovat spojence v Parlamentu," odůvodnil motivaci strany.

Předseda SPO Veleba povede stranickou kandidátku na Vysočině, první stranický místopředseda Marian Keremidský v Jihomoravském kraji. Do čela kandidátní listiny ve Středočeském kraji byl nominován bývalý vysoko postavený voják Hynek Blaško.

Veleba ČTK řekl, že strana by chtěla dát do volební kampaně 15 milionů korun. Většinu peněz plánuje získat úvěrem, část by měli dodat sponzoři. Podobu samotné kampaně teprve SPO chystá.

Témata:  František Ringo Čech Strana práv občanů Miloš Zeman

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy