Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Každý třetí podnik pro turisty pochybil, zjistila ČOI

čoi
čoi
Foto: Česká televize

Praha - Česká obchodní inspekce (ČOI) si v květnu a červnu posvítila na kontroly restaurací či prodejců v turistických lokalitách. Zjistila, že téměř každý třetí podnik (30,7 procenta) nějak pochybil.

Prodejci nejčastěji nedodržovali správnou hmotnost pokrmu nebo míru nápoje, uvedla ČOI v tiskové zprávě. Inspektoři provedli od 2. května do 30. června 319 kontrol a porušení právních předpisů zjistili v 98 případech.

„Ve 41 případech obchodníci nedodrželi zásady poctivosti prodeje. Například šlo o nesprávnou hmotnost pokrmu nebo míru nápoje a následné nesprávné účtování v návaznosti na seznámení s cenou," uvedl mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

ČOI uložila prodejcům 84 pokut ve výši 175.000 Kč a zakázala prodej 349 kusů výrobků, které nesplňovaly předpisy.

Témata:  ČOI (Česká obchodní inspekce) Česká obchodní inspekce (ČOI) restaurace

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy